Siker

Európa Játékok - A karatés Tadissi és Hárspataki is bronzérmes

A karateversenyek mindkét magyarja, Tadissi Martial és Hárspataki Gábor is bronzérmet nyert vasárnap, a minszki Európa Játékok zárónapján.

2019.06.30 16:43MTI

A magyarok nagyon hasonlóan kezdték a viadalt, egyaránt egy győzelemmel és két döntetlennel zárták a csoportmeccseket, s ugyanúgy a második helyen jutottak tovább az elődöntőbe, mellyel már biztos éremszerzőkké váltak.

A délutáni elődöntős programban közvetlenül egymás után rendezték a magyar meccseket. Előbb a 67 kilogrammban szereplő Európa-bajnoki bronz-, világbajnoki ezüstérmes Tadissit szólították szőnyegre az olasz Luca Maresca ellen.

A háromperces összecsapásból csupán 14 másodperc telt el, amikor az olasz egy gyors ütéssel meglepte a magyart, amivel 1-0-ás előnybe került. Később Tadissi hiába tett meg mindent, nem tudott értékelhető akciót csinálni, 14 másodperccel a vége előtt pedig ismét az olasz ütött pontot érően, és 2-0-ra győzött.

"Az éremnek nagyon örülök. Korábban még soha nem tudtam multisporteseményen kijönni a csoportomból. Ugyanakkor persze kicsit dühít az elődöntő. Szoros meccs volt, ahogy a két korábbi csatánk is, melyek közül a tavalyit az Eb harmadik helyéért én nyertem" - nyilatkozta az MTI-nek a 27 éves karatés.

Rögtön őt követte Hárspataki Gábor, aki szintén nem kezdett jól, az ukrán Sztanyiszlav Horuna gyorsan pontot csinált rajta (0-1). A folytatásban ugyanakkor ő vette át a kezdeményezést, s a második percben két szép akcióval fordított. Az ukrán igyekezett, ment előre, ám úgy tűnt, a magyar megnyeri a meccset, amikor 11 másodperccel a vége előtt Horuna kézzel betalált. A 2-2-es döntetlen már az ukránnak kedvezett, mivel egyenlőnél az első pont szerzője a kedvezményezett. Hárspataki az utolsó pillanatokban ugyan nagy lendülettel megindult, ám nem járt sikerrel, sőt, az utolsó másodpercben letette a kezét, ellenfele pedig ismét talált (2-3).

"Sajnálom a végét, én hibáztam, túlságosan magasan védekeztem és meglepett az ukrán" - mondta kissé letörten az MTI-nek Hárspataki. - "A végén még lett volna esélyem, menekülésért például inthették volna Horunát, ezért is eresztettem le a karom, de nem intették. Holnap azért valószínűleg jobban fogok örülni a bronznak."

Tadissi és Hárpsataki a magyar küldöttség 17. és 18. érmét szerezte meg (4 arany, 6 ezüst, 8 bronz) ezzel az Európa Játékokon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.