Autósport

Rali Eb - Tizedik közös versenyére készül a Herczig, Ferencz páros

Tizedik alkalommal versenyez együtt Herczig Norbert és Ferencz Ramón, akik a rali Európa-bajnokság (ERC) idei harmadik futamán Lettországban állnak rajthoz a hétvégén.

2019.05.24 01:30ma.hu

A MOL Racing Team párosa tavaly nem indult el a Rally Liepaján, így ismét új pályákat kellett megismerniük, de pilóta és navigátora - állításuk szerint - most már tökéletes összhangban van.

Herczig elmondta: mivel ez lesz a tizedik közös versenyük, már rutinosan dolgozzák fel a pályákat.

"Ramón tökéletesen ráérzett arra, hogy milyen itinerrel tudok a lehető leggyorsabb lenni, és az információkat is nagyon jól adja vissza" - hangsúlyozta a keddi lettországi tesztet követően Herczig.

A pilóta elárulta: mérnökük kitalált egy új lengéscsillapító-beállítást, ráadásként pedig olyan gumit kaptak, ami kimondottan a lettországi, murvás pályákra való, bár azokkal korábban még nem ment.

"Bármit, amit kigondoltam, az autó megcsinálta, a féktávok, a kigyorsítások, a stabilitás, mind álomszerű volt" - emelte ki Herczig.

Hozzátette, optimistán várja a versenyt, amelynek a kvalifikációja pénteken lesz, szombaton és vasárnap pedig a 13 gyorsasági szakaszon összesen több mint 206 km vár a mezőnyre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.