Durva

177 sportolót zaklathatott szexuálisan egy ohiói csapatorvos

Áldozatai szerint a doktor viselkedése nyílt titok volt.

2019.05.18 14:01ma.hu

Legkevesebb 177 fiatal diákot zaklatott szexuálisan 1979 és 1997 között az Ohio State Egyetem egyik csapatorvosa - derítette ki az egyetem vizsgálata.

Az összesen 16 sportágat felügyelő Dr. Richard Strausst azzal gyanúsítják, hogy tapogatta a fiatal férfiakat, és “szükségtelen” vizsgálatokat végzett el rajtuk, többek között a nemi szerveiken.

A jelentés arra is rámutatott, hogy az egyetem akkori vezetése nem tett semmit a zaklatások megállításáért több panasz ellenére sem, az ügyekben indított vizsgálatok pedig elfogadhatatlanok voltak.

A jelentés szerint a zaklatások különböző helyeken történtek a kampuszon: vizsgálókban, öltözőkben, a szaunában. Egykori áldozatai szerint a doktor viselkedése nyílt titok volt. Többen beperelték az egyetemet.

"Nagyon sajnáljuk, hogy mindez megtörténhetett” – mondta a vizsgálat kapcsán az egyetem elnöke, Michael Drake, aki szerint rendszerszintű kudarc volt, hogy nem védték meg a sportolókat a zaklató orvossal szemben. Hozzátette, hogy ma már teljesen más rendszerben működik az intézmény.

Dr. Richard Strauss 2005-ben öngyilkos lett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.