Programajánló

Fotókiállítás nyílt Budapest régi sportéletéről

Az elmúlt száz év fővárosi sporteseményeit, sportpályáit és -létesítményeit megidéző fotókiállítás nyílt szerdán a Budapest Projekt Galériában Hajrá Budapest! Földön, vízen, levegőben címmel.

2019.05.17 04:36MTI

A főváros, a galéria és a Fortepan közös kiállításának megnyitóján Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes kiemelte, hogy ezen a helyszínen sport témájú kiállítás még nem volt, ám mivel Budapest idén Európa sportfővárosa, az eseménysorozatba illik a múlt sportéletét felidéző tárlat.

"A képeket elnézve megállapítható, hogy régen is olyan izgalmakat éltek meg az emberek egy-egy sporteseményen, mint napjainkban. Ezeken a fotókon a város olyan arcát, pillanatait láthatjuk, melyeket tévéműsorokban nem" - mondta a főpolgármester-helyettes.

Török András, a Fortepan menedzsere hangsúlyozta, ezek a képek a sportnál többről szólnak: korhű dokumentumok, amelyek ábrázolják az adott időszak divatját is.

A kiállított képeken látható például az atlétikai eseményeken és labdarúgó-mérkőzéseken telt házas Népstadion, a Csepel Vas- és Fémművek gyereknapi sportrendezvénye, az augusztus 20-i víziparádé dunai kajakosai, vagy a kilencedik kerület egyik terén sakkozó férfiak.

A kiállítás július 15-ig, keddtől szombatig 12 és 18 óra között ingyenesen látogatható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.