Szörnyű

Leukémiás a magyar válogatott 19 éves kosárlabdázója

Gereben Líviát a magyar kosárlabda egyik legnagyobb tehetségeként tartják számon.

2019.05.12 09:30ma.hu

Leukémiával diagnosztizálták Gereben Líviát, a Szekszárd és a magyar női válogatott kosárlabdázóját.

A drámai hírt a játékos testvére osztotta meg közösségi oldalán, aki azt írta, a fiatal válogatott játékos a diagnózis után pár órával, péntek este már be is került a Szent László Kórház leukémia osztályára, ahol azonnal el is kezdték a gyógyítását.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke, Szalay Ferenc a MKOSZ közleményében biztosította a válogatott játékost, hogy az egész kosárlabda társadalom támogatja az előtte álló nehéz időszakban.

"Biztos vagyok abban, hogy a rá jellemző küzdeni tudás, a mindent elsöprő akarat sokat segít majd ebben a küzdelemben, mi mellette állunk mindenben! Ezúton is szeretném üzenni a családnak, s magának Líviának: ebben a csatában egyetlen pillanatra sem leszel egyedül, ránk mindig számíthatsz!” - írta.

Gereben Líviát a magyar kosárlabda egyik legnagyobb tehetségeként tartják számon. Az Atomerőmű KSC Szekszárd és a magyar válogatott játékosát számos szaklap is méltatta már, legutóbb a Nemzetközi Kosárlabdda-szövetség (FIBA) honlapján a tíz legígéretesebb Amerikán kívüli játékos közé sorolták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.