Sport

Kína rendezheti a 2025-ös Világjátékokat

Csengtuban rendezik a 2025-ös 12. Világjátékokat - döntött egyhangúlag a Világjátékok Nemzetközi Szövetségének (IWGA) közgyűlése.

2019.05.10 22:30ma.hu

A kínai város a négyévente sorra kerülő multisportesemény házigazdáinak a sorában az egyesült államokbeli Birminghamet követi majd, amely 2021-ben több mint 30 sportágban mintegy 100 ország 3600 sportolóját látja vendégül.

Az ausztráliai Gold Coaston megrendezett IWGA közgyűlésen - a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) tájékoztatása szerint - a határozatot követően megállapodást írt alá a játékok lebonyolításáról Luo Csiang, Szecsuan tartomány fővárosának polgármestere és José Perurena, a tekintélyes sportszervezet elnöke. A spanyol sportvezető az egyik legdinamikusabban fejlődő és előre tekintő kínai városnak nevezte Csengtut.

"Erre az eseményre nem pályáztunk, de a Nemzeti Versenysport Szövetség stratégiájában benne van, hogy Magyarország is rendezzen majd Világjátékokat" - reagált a hírre a NVESZ elnöke. Mészáros János hozzátette: addig is az a cél, hogy a hazai sportolók minél jobban teljesítsenek a négyévenkénti megmérettetésen.

Wroclawban, 2017-ben hat arany-, négy ezüst- és négy bronzéremmel az olimpiai programban nem szereplő sportágak eseményének 36 éves történetében a legeredményesebb szereplésüket produkálták a magyarok, akiktől az NVESZ vezetése azt reméli, hogy Birminghamben még ezt is képesek lesznek felülmúlni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.