Jégkorong

Műteni kell a hokiválogatott szövetségi kapitányát

Műteni kell Jarmo Tolvanent, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitányát, aki betegsége miatt nem lehetett ott múlt héten a nurszultani divízió I/A világbajnokságon.

2019.05.09 17:59ma.hu

A finn szakember a magyar szövetség honlapján elmondta: már elhagyhatta a kórházat és otthonában tartózkodik.

"Nincs fájdalmam, ezért engedtek haza. Az orvosok sem tudják pontosan, miért lettem rosszul" - mondta Tolvanen. Hozzátette: a következő napokban rá váró vizsgálatokkal ki akarnak zárni különböző lehetséges okokat. "A közeljövőben műtét is vár rám. Szerencsére nem életveszélyről van szó, de köze van ahhoz a problémához, ami a vb előtt jelentkezett" - közölte az edző.

A finn szakember elmondta: a vb alatt próbált segíteni a csapatnak, és rendszeres kapcsolatban volt a Majoross Gergely megbízott kapitány által vezetett edzői stábbal, de "tehetetlennek" érezte magát, mert "a körülmények miatt" nem tudott a válogatott segítségére lenni.

"Az edzők remek munkát végeztek, figyelembe véve, hogy milyen nehéz helyzet volt. Minden gyorsan történt a vb előtt, és nem volt idő jobban felkészülni rá. Nagyszerűen dolgoztak" - értékelte a kollégák teljesítményét Tolvanen, akinek betegségét - valamint a szakmai stábot érintő változásokat - aznap hozta nyilvánosságra a szövetség, amikor a válogatott elutazott a vb-re.

A magyar együttes egy győzelemmel és négy vereséggel - valamint 7-18-as gólkülönbséggel - az ötödik helyen végzett a divízió I/A vb-n.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.