Sport

Európa Játékok - Hét kvótát szereztek a magyar torna-szakágak

A Magyar Torna Szövetség (MATSZ) égisze alá tartozó szakágak összesen hét kvótát szereztek az Európa Játékokra, amelyre június 21. és 30. között kerül sor Minszkben.

2019.05.07 12:39ma.hu

A MATSZ keddi közlése szerint a férfi tornászok egy név szerinti kvalifikációt kaptak, méghozzá az FTC-Telekom versenyzője, Babos Ádám szerzett jogot az indulásra. A nőknél az egy névre szóló kvóta a Postás SE versenyzőjét, az Eb-7. Péter Sárát illeti. A másik két helyet a női tornászok nem személyre szólóan, hanem az országnak nyerték, így ezekről később dönt Draskóczy Imre szövetségi kapitány.

Hasonló a helyzet a ritmikus gimnasztikázóknál, ugyanis az egy indulási jog náluk is Magyarországnak jutott, nem egy konkrét versenyzőnek.

Az aerobikosoknál megvan mind a két magyar résztvevő: a pécsi PSN Zrt. két sportolója, az Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes Bali Dániel és a vb-bronzérmes Mazács Fanni képviseli majd az országot a viadalon, párosban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.