Labdarúgás

Terrorgyanú miatt házkutatás volt a Honvéd futballistájának berlini otthonában

A német hatóságok házkutatást tartottak a Budapest Honvéd labdarúgója, Anis Ben-Hatira berlini otthonában.

2019.04.11 18:27ma.hu
hirdetés

A Berliner Zeitung az írta, hogy egy összehangolt akció keretén belül kilencven lakást kutattak át a rendőrök, a célpont az észak-rajna-vesztfáliai székhelyű Ansaar International nevű szervezet volt, amelynek tagjai a gyanú szerint rejtett módon, adománygyűjtésnek álcázva támogatják a Hamasz terrorszervezetet.

Sajtóhírek szerint a kispestiek berlini születésű, tunéziai állampolgárságú játékosa korábban kapcsolatban állt a szervezettel, ezért került az ügybe.

"Klubunk természetesen már februárban, Ben-Hatira leigazolásakor tisztában volt a játékos múltjával, az őt ért vádakkal. Ben-Hatira elmondta nekünk, hogy a vádak alaptalanok. Mi mindaddig hiszünk játékosunk ártatlanságában, amíg nem bizonyosodik az ellenkezője" - olvasható a Honvéd közleményében.

Az ügy kapcsán a futballista is megszólalt: "Nem tudom, miért történt ez, sajnálom, hogy próbálják befeketíteni a nevemet, s nagy kár, hogy ilyen dolgokról kell beszélnem, hogy megint kapcsolatba hoztak a terrorizmussal. Hagyjanak békén ezekkel a vádakkal, hiszen semmi közöm hozzájuk".

A támadó középpályás februárban érkezett a fővárosi klubhoz, amellyel másfél éves szerződést kötött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.