Birkózás

Festménykiállítás nyílt a tavalyi budapesti birkózó vb-ről

A Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) és a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia szervezésében a budapesti Ari Kupsus Galériában megnyílt Adorján Attila festőművész "Ez a birkózás! - Tizenkét felejthetetlen pillanat a budapesti birkózó-világbajnokság történetéből" című kiállítása.

2019.04.05 21:30ma.hu
MTI/Kovács Attila

Az eseményen részt vett Nenad Lalovic, a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) elnöke, aki újfent kijelentette: a 2018-as volt minden idők legjobb birkózó-vb-je, többek között azért, mert ilyen "utóhatása" is van, mint ez a kiállítás és az ahhoz kapcsolódó album.

Németh Szilárd, az MBSZ elnöke üdvözölte a sport és a művészet találkozását, megköszönte a vb-szervezők munkáját, s örömmel jelentette ki, hogy a vb óta háromszáz gyermekkel több birkózik, mint előtte. Kiemelte a festményeken szereplő magyar kiválóságokat (Barka Emese, Németh Zsanett, Sastin Marianna, Bácsi Péter, Lőrincz Tamás, Korpási Bálint, Kiss Balázs), akik szintén megtisztelték jelenlétükkel a megnyitót.

Adorján Attila festőművész elmondta, nagy hatással volt rá a vb, s köszönetet mondott azoknak a fotósoknak, akiknek tizenkét nagyszerű fényképe alapján a festményeket elkészítette.

A tizenkét képet a jelenleg épülő Kozma István Magyar Birkózó Akadémia épületében állítják majd ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.