Ökölvívás

Uszik lemond a WBA cirkálósúlyú címéről

Olekszandr Uszik nem áll ki a hivatalos kihívójával, egyúttal lemond a Boksz Világszövetség (WBA) cirkálósúlyú világbajnoki címéről.

2019.03.29 06:30ma.hu

A londoni olimpia 91 kilogrammos bajnoka tavaly júliustól mind a négy nagy szervezet, a WBA, az IBF, a WBC és a WBO cirkálósúlyú vb-övét birtokolta, majd novemberben megvédte címeit, ám már ekkor jelezte, hogy nem szeretne sokáig ebben a kategóriában maradni. Nem titkolt célja az, hogy nehézsúlyban legyen világbajnok, s megmérkőzzön Anthony Joshuával, a királykategória jelenlegi első számú bokszolójával, a WBA, az IBF, a WBO és az IBO világbajnokával.

A veretlen Usziknak (16 mérkőzés/16 győzelem) a WBA-öv megtartásához az orosz Gyenyisz Lebegyev ellen kellett volna ringbe lépnie, ám az ukrán öklöző - több internetes szaklap híre szerint - most bejelentette, hogy erre a meccsre biztosan nem kerül sor, s megválik a címtől. Következő meccsét már nehézsúlyban vívja majd május 18-án Chicagóban, az ellenfele még nem ismert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.