Még egy siker kell

Sporttörténelmet írhat a női curlingcsapat

A magyar női curlingválogatott szerdán kivívhatja a sporttörténelmi világbajnoki részvételt az új-zélandi Nasebyben zajló kvalifikációs tornán.

2019.01.22 12:54MTI

Az már hétfőn eldőlt, hogy a magyarok bejutottak a legjobb hármat felvonultató rájátszásba, így a finnek elleni, keddi utolsó fordulóra csak az maradt a kérdés, hogy második vagy harmadik helyen. Ez azért nem volt mindegy, mert előbbi esetben két, utóbbiban egy esély nyílt a csapatnak a vb-kvalifikációra.

A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint a Rókusfalvy Orsolya, Sándor Nikolett, Miklai Henrietta, Palancsa Dorottya összeállítású csapat az ötödik end után 2-1-re vezetett, majd a nyolcadik játékrészt követően is még 4-4 volt az állás, a végjáték viszont a veretlen finneknek sikerült jobban, akik 6-4-re győztek, ezzel megnyerték a csoportkört.

A torna kiírása értelmében szerdán az első finnek és a második kínaiak mérkőznek meg elsőként a vb-részvételért, majd a vesztes - közép-európai idő szerint - szerdán hajnal 2-től a magyarokkal csap össze a másik vb-helyért.

A sportág történetében Magyarország még sem a férfi, sem a női vb-re nem jutott ki korábban. A női vb-t 13 csapat részvételével március 16. és 24. között rendezik a dániai Silkeborgban.

A vb-kvalifikációs torna alapszakaszának végeredménye: 1. Finnország 7 győzelem/0 vereség, 2. Kína 6/1, 3. Magyarország 5/2, 4. Brazília 3/4, 5. Észtország 3/4, 6. Hongkong 2/5, 7. Lengyelország 2/5, 8. Új-Zéland 0/7

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.