Sport

Még szűk két hétig lehet javaslatokat tenni a hazai fair play díjakra

A Magyar Olimpiai Bizottság (NOB) fair play testülete január 15-ig várja a javaslatokat arra, hogy kik kapják meg a 2018-as évre vonatkozó fair play-díjakat.

2019.01.04 01:30MTI

Pályázni, javaslatot tenni fair play cselekedet, életmű, a fair play eszméjének népszerűsítése, fair play a szabadidősportban, a sport szolgálatában, valamint fair play a művészetben, a tudomány területén kategóriában lehet.

"Évről évre egyre több kiemelkedő fair play-cselekedet jut tudomásunkra, bízunk benne, hogy idén is sokan jelzik felénk az arra érdemes tetteket" - mondta Kamuti Jenő, a bizottság elnöke. Hozzátette: cselekedet kategóriában elsősorban olyan jelöléseket kérnek, amelynél a gesztus a győzelembe került, kerülhetett volna, vagy hatással volt eredményére. Szabadidősport kategóriába az amatőr sporteseményen történt fair play-tetteket kérik jelölni, a kiemelkedő edzői, sportvezetői és szervezői példákat a sport szolgálatában kategóriába javasolják.

A testület azt is várja, hogy akinek "tudomása van a fair play elveit folyamatosan és példamutatóan szem előtt tartó életpályáról, vagy a fair play-értékek népszerűsítése területén kiemelkedő tevékenységről", jelezze a fair play bizottságnak.

A javaslatokat a fair play rövid leírásával és indoklással együtt kell eljuttatni a kamuti.jeno@olimpia.hu címre. A díjátadó ünnepségre várhatóan 2019 tavaszán kerül sor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.