Eredmény

Újabb öt tag került be a Magyar Úszó Hírességek Csarnokába

Az ünnepségen elsőként az 1952-es olimpián 400 méter gyorson győztes Gyenge Valériát hívták ki a színpadra.

2018.11.11 12:14MTI

Az olimpiai bajnok Gyenge Valériát és Risztov Évát, a paralimpiai aranyérmes Pásztory Dórát, valamint Sós Csaba szövetségi kapitányt és Média-díjasként, posztumusz idősebb Knézy Jenőt iktatták be szombaton a Magyar Úszó Hírességek Csarnokának tagjai közé.

A magyar sportági szövetség tájékoztatása szerint Százhalombattán, a szombaton zárult rövidpályás országos bajnokság helyszínén rendezett ünnepségen Wladár Sándor elnök arról beszélt, hogy ezen a napon "a jelen és a jövő a múltat ünnepli". Mint mondta, különleges érzés "családi körben" átélni újra a régi sikereket.

"A család szeretete más, jobban megérint, és újra rendkívüli erővel képes előhívni azt a nagyszerű érzést - amit pedig jó régen eltemettünk már -, hogy igen, megérte az a rengeteg fájdalom, áldozat, amelynek árán odakerültünk a dobogó tetejére, aztán később ide, a Magyar Úszó Hírességek Csarnokának beiktató ünnepségére" - hangsúlyozta a MÚSZ vezetője, aki 2014 óta tagja az "elit klubnak".

Az ünnepségen elsőként az 1952-es olimpián 400 méter gyorson győztes Gyenge Valériát hívták ki a színpadra.

"A legnagyobb élmény az volt, amikor hazaértünk Budapestre, és emberek tömkelege várt minket a Nyugatiban, én akkor értettem meg igazán, mit jelent olimpiai bajnoknak lenni" - emlékezett vissza a 66 éve történtekre Gyenge Valéria.

Pásztory Dóra beiktatása történelminek nevezhető, mivel ő az első paralimpikon tagja a Hírességek Csarnokának.

Risztov Évát, a 2012-es londoni játékok nyíltvízi számának aranyérmesét egyik korábbi edzője, Kovácshegyi Ferenc méltatta, míg az Európa-bajnoki bronzérmes Sós Csabát, a válogatott jelenlegi szövetségi kapitányát Verrasztó Zoltán.

A 2003-ban elhunyt Knézy Jenőt Gulyás László méltatta, a halhatatlanok szobrát pedig fia, ifjabb Knézy Jenő vette át.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.