Autósport

Rali Eb - Herczigék már a következő szezonra koncentrálnak

Herczig Norbert és navigátora, Ferencz Ramón már a rali Európa-bajnokság következő szezonjára tekint előre.

2018.09.27 00:30MTI

A MOL Racing Team autóversenyzője az M1 aktuális csatornán szerdán úgy fogalmazott, a 2018-as idényre kitűzött céljukat, a 4-8. helyek egyikének megszerzését elérték, és bár sajnálja, hogy a szezon - számukra - utolsó versenyén, a múlt hétvégi lengyel ralin csak a tizedik helyen zártak, nincs okuk panaszra.

"A hat futamon, melyen elindultunk, ötször célba értünk, és rengeteg tapasztalatot szereztünk. Ötven gyorsaságit kellett feldolgoznunk a szezon során, ami nagyon nagy szám. Jövőre nagy segítség lesz, hogy csak az idei itinereket kell elővennünk" - mondta a versenyző.

Navigátora, Ferencz Ramón kiemelte, hogy idén számára minden - a sorozat, az autó és a pilóta is - új volt, így annak örül leginkább, hogy az utolsó futamokon már nem kellett minden apró részletre odafigyelnie.

"A lengyel versenyen már megfelelő rutinnal álltunk oda a rajthoz, sajnálom, hogy ott nem volt szerencsénk" - fogalmazott Ferencz. Hozzátette: úgy érzi, kellő tapasztalatot gyűjtöttek, és várják a következő évet.

Herczig elmondta, reméli, hogy az egész éves szereplésük, valamint az, hogy a csapatnál komoly az elhatározás, jó tárgyalási pozíciót ad majd nekik, és zöld lámpát kapnak a 2019-es idényre is.

A nyolc állomásból álló Eb-sorozat utolsó futamát Lettországban rendezik meg október közepén, de azon az első Eb-szezonjukat teljesített Herczigék - akik kétszer voltak dobogósok - már nem állnak rajthoz. A magyar pilótapáros 63 ponttal jelenleg az összetett verseny ötödik helyén áll.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.