Szép volt!

U24-es öttusa Eb - Ezüstérmes a női, bronzérmes a férfi csapat

Ezüstérmet nyert a Barta Luca, Kovács Eszter, Turbucz Anna összeállítású magyar csapat a női hagyományos versenyben, a lengyelországi Drzonkówban rendezett U24-es öttusa Európa-bajnokságon.

2018.09.24 10:01MTI

A magyar férfiegyüttes a dobogó harmadik fokára állhatott fel Kardos Bence, Bruckmann Gergő, Farkas Martin összeállításban - a hazai szövetség beszámolója szerint.

A nőknél nyolc nemzet 19 versenyzője indult, a férfiaknál pedig 10 ország 26 öttusázója állt rajthoz.

Kállai Ákos, a női válogatott szövetségi kapitánya a női döntőt követően úgy vélekedett, hogy ennek a korosztálynak a versenyét nehéz jó helyre tenni, ezért rendezik már második évben a szezon végén, vagy máshonnan nézve, a szezon kezdetén.

"Ez utóbbi esetben a versenyzők az alapozó időszakba éppen hogy csak belekezdenek. Sajnos hiába remek kezdeményezés az U24-es Európa-bajnokság rendezése, a kis létszámú, illetve a másod-harmadvonalbeli versenyzők indulása a színvonalat nem emeli túlzottan" - fogalmazott a szakvezető, hozzátéve, hogy ez a verseny ugyanakkor kiváló lehetőség a gyakorlásra idegen környezetben, versenykörülmények között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.