Úszás

Junior műúszó vb - Minden idők legjobb versenye lehet a budapesti

Harminckilenc ország közel 300 versenyzője nevezett a szerdán kezdődő budapesti junior műúszó-világbajnokságra, amely Lisa Schott, a FINA sportági technikai bizottságának elnöke szerint minden idők legjobb versenye lehet.

2018.07.17 22:30MTI

A kanadai sportvezető a vasárnapig tartó esemény keddi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: szereti Budapestet, második otthonának tekinti, s a magyarok vendégszeretetét ismerve biztos abban, hogy óriási siker lesz a vb. Emlékeztetett rá, hogy a Duna Arénában a jövő olimpiai bajnokait láthatják majd a nézők.

Balogh Sándor, a szervezőbizottság elnöke felidézte, hogy éppen egy évvel ezelőtt már zajlott az eddigi legnagyobb magyarországi sportesemény, a vizes világbajnokság. Felhívta a figyelmet arra, hogy a májusi budapesti felnőtt műúszó-világkupának volt olyan győztese, aki juniorkorú, így most itt lesz a mezőnyben.

Szántó Éva, a szervezést végző cég, a Bp2017 Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kifejtette, a tavalyi világbajnokságnak köszönhetően megfelelő tapasztalattal és tudással rendelkeznek a junior vb sikeres megrendezéséhez, csak az időszak és a volumen más.

Iker Bernadett, a Magyar Szinkronúszó Szövetség elnökségi tagja arról beszélt, hogy Natalja Taraszova három évvel ezelőtti szövetségi kapitányi kinevezése óta az orosz iskolát követik, a kemény munkának már lassan megvan a gyümölcse, s a bírók is egyre magasabbra értékelik a magyar versenyzők teljesítményét.

Taraszova elmondta, három éve közepes szinten volt a magyar szinkronúszás, s azóta több szempontból is rengeteget sikerült fejlődnie. "Bízok abban, hogy a lányok meg tudják mutatni, hogy a közvetlen élmezőny közelében vannak" - emelte ki a szövetségi kapitány.

Iker Bernadett az MTI-nek kifejtette, a magyar versenyzők eddig a 20. hely körül végeztek a világversenyeken, most a 12-17. helyezés megszerzése a reális számukra. Reményét fejezte ki, hogy a kilenc versenyszámból egy-kettőben be tudnak jutni a döntőbe, vagyis a legjobb 12 közé. Erre leginkább a kombinációs kűrben vagy valamelyik egyéni számban lát esélyt.

A versenyre szerdán és csütörtökön ingyenes a belépés, a péntektől vasárnapig tartó időszakra 400 és 800 forintba kerülnek a jegyek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.