Tényleg bajban a profi boksz?

Calzaghe: az ökölvívás egy haldokló sport

Bár a Manny Pacquiao - Oscar De La Hoya küzdelemre 1,25 millió előfizetés érkezett Észak-Amerikából, a félnehézsúlyú sztár, Joe Calzaghe szerint az ökölvívásra lassan tizet számolnak.

2008.12.12 08:53monokli.com

A walesi klasszis azt követően reagált ennyire keményen, hogy a novemberi Joe Calzaghe – Roy Jones PPV adatai is napvilágra kerültek: mindössze 225 ezer előfizetés, ami kevesebb, mint fele az előzetesen reméltnek. Ennél még az októberi Hopkins-Pavlik számadatai is sokkolóbbak voltak, hisz arra csak 180 ezer előfizetés érkezett.

„Az gondolom, hogy az ökölvívás egy haldokló sport. Globálisan például az UFC térnyerése az ökölvívó bizniszt gyengíti. A bokszban sok a politika, túl sok öv és még több bajnok van, túlságosan híg az élmezőny. Négy világbajnok van súlycsoportonként, és ez rossz, mert nincsenek igazi sztárok. Ez nagy probléma” – véli Joe Calzaghe, aki még nem döntött a folytatásról.

A Nagy Britanniai PPV adatokról nincs hír, ám az bizonyára meghaladja az amerikai értékesítést, amiből döntően a walesi részesedik, vagyis még így is jóval 10 millió dollár fölött kereshetett a New Yorki meccsen. Calzaghe kijelentéseit ugyanakkor érdemes kicsit árnyaltabban kezelni, hisz nem biztos, hogy a fent említett mérkőzések a szurkolók vágyainak megfelelően lettek összerakva: például Roy Jones Jr hosszú évek óta árnyéka önmagának, a rajongók eleve kevés esélyt adtak az amerikainak. Senki nem hitt benne, hogy igazán jó meccs lesz!

De a nagy PPV-s bukások már korábban is jellemezték az ökölvívást. 2004-ben a Vitalij Klicsko – Danny Williams nehézsúlyú küzdelemre állítólag csak 120 ezer előfizetést regisztráltak. Azért állítólag, mivel az HBO soha nem hozta nyilvánosságra az adatokat. A sportcsatorna később azt a hírt sem cáfolta, hogy valójában 50 ezernél is kevesebb amerikai volt kíváncsi a Klicsko-fiúra!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.