Foci

Kirúgták az olasz szövetségi kapitányt Svédország miatt - az IKEA pedig megforgatta benne a kést

Az Olasz Labdarúgó Szövetség hivatalosan is bejelentette, hogy elküldte Gian Piero Venturát a válogatott éléről, miután Svédország ellen nem sikerült kiharcolni a világbajnoki részvételt. A svéd bútorgyártó jó nagyot trollkodott.

2017.11.15 19:18ma.hu

Az olasz szövetség (FIGC) közleményéből nem derül ki pontosan, hogy a szerdai válságértekezleten menesztették-e a 69 éves edzőt, vagy lemondott posztjáról, esetleg közös megegyezéssel bontottak szerződést.

Az olasz válogatott a világbajnoki pótselejtező idegenben 1-0-ra elveszített első mérkőzése után hétfőn a milánói visszavágón gól nélküli döntetlent játszott Svédországgal, ezért nem jutott ki a jövő nyári, oroszországi tornára.

Venturát a csapat kerete és taktikája miatt is napok óta bírálta a sajtó és a közvélemény, ennek ellenére a kudarc után nem volt hajlandó lemondani. Szerződése 2020 júniusáig szólt, de tartalmazott egy pontot, amely szerint érvényét veszti, ha a válogatott lemarad a világbajnokságról.

Lehetséges utódjaként az olasz sportsajtóban Carlo Ancelottit, Antonio Contét, Massimiliano Allegrit és Roberto Mancinit is emlegetik.

De l ássuk, mit üzent neki az IKEA!

Sajnáljuk, hogy miattunk veszíted el a padot, Gian Piero, de cserébe tudunk neked ajánlani egy másikat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.