Állati

Meglopták és megkergették a világbajnok úszónkat - videóra is vette!

El nem hinné, hogy kik tették!

2017.09.02 09:01ma.hu

A 2014-es dohai rövidpályás világbajnokságon 400 méter gyorson aranyérmes úszó, aki a júliusi budapesti világbajnokságon 6. lett 200 méter háton, szabadságát töltötte Erdélyben. A rövidpályás világbajnok Bernek Péter azonban nem kis kalandban részesült, ugyanis a Szent Anna-tónál medvékkel találkozott, amelyek először csak - a rajzfilmekből ismert módszerrel - az elemózsiát rejtő hűtőtáskát vitték el.

"Egy méterre voltak tőlünk. Nagyon meglepődtem, de nem foglalkoztak velünk, célirányosan a hűtőtáskánkhoz mentek, felkapták és elszaladtak. Nagyon profik voltak, a mancsukkal a táska fülét fogták meg, mint egy ember – mesélte Bernek, aki először látott ilyen közelről medvét. "Kis idő múlva ismét visszatértek, akkor egy csomag kekszet és egy kürtőskalácsot vittek el a táskámból. Na, ekkor igazán beijedtem: abban a táskában volt a kocsikulcsom és a pénztárcám. Ráadásul a körülöttünk lévő emberek elkezdtek futni, hát mi is sprinteltünk."

Az úszó szerint, ha ráugrott volna a medve, valahogy csak lehámozták volna róla a társai, de erre szerencsére nem került sor, és az időközben előkerülő vadőr el is kergette a veszélyes látogatókat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.