Fairplay

Megállt felsegíteni társát a magyar futó az Európa-bajnokság döntőjében - videó

Akadályfutás közben esett hatalmasat Tóth Lili Anna a grossetói U20-as atlétikai Európa-bajnokságon. Honfitársa, Pavuk Tíra megpróbált neki segíteni, ezzel lényegében feladta a versenyét. Vastaps járt érte.

2017.07.23 13:21ma.hu

Példaértékű történésről számolt be a Nemzeti Sport, amely a grossetói U20-as Európa-bajnokság női 3000 méteres akadályfutás döntőjében esett meg. A versenyszámban két magyar is indult: Tóth Lili Anna és Pavuk Tíra.

Az aranyérem-esélyes, európai ranglistát vezető Tóth Lili Anna egyből az élre került, azonban a harmadik körben óriásit esett, és a szorosan mögötte elhaladó futók alig tudták őt kikerülni. Ekkor érkezett meg a selejtezőben egyéni csúcsot futó Pavuk Tíra, és - nem törődve az egyéni eredményével - megállt és próbálta felsegíteni szerencsétlenül járt honfitársát.

👏Absolutely incredible scenes. Unbelievable sportsmanship👏 Hungary's Tira Pavuk checks on fallen teammate in 3,000m steeplechase final

European Athletics (@europeanathletics) által megosztott bejegyzés,

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.