Repülősport

Pete McLeod nyerte a Red Bull Air Race kvalifikációját

A kanadia pilóta mögött az összetettben vezető japán Muroja Josihide végzett a második, a cseh Petr Kopfstein pedig a harmadik helyen.

2017.07.01 21:00MTI
Fotó: MTI

Pete McLeod volt a leggyorsabb a Red Bull Air Race műrepülő világbajnoki sorozat budapesti futamának szombati időmérő edzésén.

A kanadai pilóta 59,508 másodperces idővel végzett az élen, mögötte az összetett pontversenyben vezető japán Muroja Josihide lett a második, míg a cseh Petr Kopfstein a harmadik.

A vasárnap 14 órakor kezdődő futamon a 14 résztvevő egyenes kieséses rendszerben versenyez egymással, mégpedig úgy, hogy a kvalifikációs időeredményük alapján párokba rendezik őket (1-14, 2-13, 3-12 ... 7-8), és a hét győztes, valamint a vesztesek közül a legjobb időeredménnyel célba érő pilóta jut be a 16 órakor rajtoló negyeddöntőbe.

A legjobb négy versenyére 16.30-kor kerül sor a Duna Margit-híd és Lánchíd közötti szakaszán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.