Úszás

Hosszú Katinka szerint valószínű, hogy Gyárfás bosszút esküdött ellene

A többszörös olimpiai elnök úszónő nagyon kiakadt a FINA szabályváltoztatásai miatt. Ezentúl egy versenyen csak négy érmet szerezhet majd!

2017.05.31 07:37ma.hu
Fotó: MTI

Hosszú Katinka a Facebookon kelt ki a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) legújabb szabálymódosításai miatt. A szövetség kedd este tette közzé a 2017-es világkupa-sorozat állomásait és az idén életbe lépő változtatásokat, amelyek értelmében egy versenyen ezentúl legfeljebb négy egyéni számban indulhat majd egy versenyző.

Ez a változtatás különösen érzékenyen érinti a többszörös olimpiai-, világ- és Európa-bajnok úszónőt: míg tavaly a kilenc vk-versenyen összesen 103 érmet nyert, az idén az új szabályok értelmében ennek csupán töredékét szerezheti meg.



Amikor az egyik kommentelő felvetette, hogy esetleg Gyárfás Tamás állhat a változtatás mögött, aki így próbál keresztbe tenni az úszónőnek, Katinka csak annyit válaszolt: "Mint a FINA alelnöke, valószínű".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.