Szabadidősport

Jövő szombaton ismét futóverseny a föld alatt

Jövő szombaton harmadik alkalommal rendezik meg a BBU Föld alatti futás elnevezésű szabadidősport rendezvényt a kőbányai pincerendszerben.

2017.02.15 02:30MTI

A szervezők tájékoztatása szerint a versenyen a futók megismerhetik az egykori kőbányából kialakított földalatti tároló és járatrendszert.

A rendezvényen minden korosztály találhat a maga számára megfelelő kihívást. A fiatalok, illetve családok 300, 700 és 1400 méteren indulhatnak. A föld alatt három távon, 4 (alagút kör), 7 (alagút minimaraton) és 21 kilométeren (alagút félmaraton) lehet indulni, utóbbi távra váltóban is lehet nevezni.

Aki csak a pincerendszerre kíváncsi, az választhatja a BBU Föld alatti túrát is, amely 9 órától indul, s túravezető mutatja be a pincerendszer történetét. A rajt és a cél helyszíne is a versenyközpont, innen indul és ide is érkezik a csoport.

A verseny központja a Kőbányai Gyermek és Ifjúsági Szabadidő Központ (KÖSZI) lesz, amely 8 órától várja a versenyzőket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.