Sport

Fuldokolnak a gyerekek - Hosszú Katinkáék mérgezés miatt törölték az edzéseiket

Az Iron Aquatics hétfőn klórmérgezés miatt halasztotta el az edzéseket a Komjádi uszodában.

2017.02.08 08:14ma.hu
Fotó: AFP

Klórmérgezés miatt halasztotta el Hosszú Katinka klubja az edzéseket a Császár-Komjádi uszodában - írja a Blikk. A szülők érthető módon rettentő dühösek. Az egyik apuka arról számolt be, hogy a probléma már több mint egy évtizedes, de ami idén van, az mindennek a teteje.

"Amikor télen felállítják a sátrat, fuldokolnak a gyerekek, novemberben súlyos mérgezés is történt. Az uszodában dolgozó ismerősömtől úgy tudom, hogy nincs vegyszeradagoló a szóban forgó medencénél, a klórt vödörből öntik bele, ami olykor megszalad. Ha benn van száz gyerek a medencében, természetesen felkavarják a leülepedett klórt, amikor úsznak, habzik mögöttük a víz" - fogalmazott Szignárovics Péter, az apuka.

A hétfői edzés előtt úgy látszik megszaladt, mert többen hánytak, így az edző kirendelte a gyerekeket a vízből. A legviccesebb az egészben az, hogy saját bevallásuk szerint az uszoda személyzetének tagjai sem viszik oda gyermekeiket úszni. A szülő szerint a Sportkórházban már definiált neve van a kórnak: Komjádi-betegség.

Az Iron Aquatics edzője, a kanadai Darren Ward már többször kikelt már a körülmények miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.