Sport

Női kézilabda-eb: Története legrosszabb szereplésével a 12. helyen végzett a válogatott

Az olimpiai bajnok oroszok ellen 26-26-os döntetlent játszottak a lányok Malmőben.

2016.12.14 18:57MTI
Fotó: MTI

A magyar női kézilabdaválogatott szerdán 26-26-os döntetlent játszott az olimpiai bajnok oroszok ellen a svédországi Malmőben rendezett kézilabda-eb-n. A magyar együttes egy győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel a 12. helyen végzett a kontinenstornán, és ezzel az Eb-k története során először fordult elő, hogy nem jutott be a legjobb tíz közé.

Eredmény:

Magyarország-Oroszország 26-26 (14-13)

Az oroszok egy büntetővel már a negyvenedik másodpercben megszerezték vezetést, s bár Görbicz Anita hétméterest hibázott, Erdősi Ildikó szélről egyenlített.

Az együttesek fej-fej mellett haladtak, a magyarok a 8. perc végén, 5-4-nél vették át először a vezetést.

A kapuba becserélt Szikora Melinda védései és a javuló támadási hatékonyság nyomán, egy időkérést követően a 20. percben először alakult ki kétgólos különbség: 10-8-ra lépett el Kim Rasmussen szövetségi kapitány együttese, sőt a 23. perc elején 12-9-re nőtt a magyar előny.

Az oroszok is időt kértek, ennek eredményeként három perccel a szünet előtt újra egyenlő volt az állás (12-12), a szünetre pedig egygólos magyar fórral vonulhattak el a csapatok.

A fordulás után Klivinyi Kinga állította vissza a kétgólos különbséget (15-13), sőt, nemsokára már a négytalálatos előnyért támadhatott többször is a magyar csapat, ám a 42. percben újra egyenlítettek az oroszok (19-19), így Kim Rasmussen időt kért.

A taktikai megbeszélés ellenére az oroszok ismét átvették a vezetést, a 48. percben 21-23 volt az állás magyar szempontból.

Kiss Éva beállva ziccert védett, ennek is köszönhetően az utolsó kilenc percre fordulva 24-24 állt az eredményjelzőn, az oroszok pedig időt kértek.

Nyolc perccel a vége előtt Klivinyit már sokadszor kellett kemény ütközések után ápolni, ezúttal azonban Viktorija Zsilinszkajtye ütésért piros lapot kapott, a magyarok pedig egyenlítettek (25-25).

Három és fél perccel a dudaszó előtt emberhátrányba került Rasmussen együttese, ám döntetlenre tudta menteni ezt a szakaszt, egy perccel a játékidő letelte előtt pedig azonos létszámnál a vezetésért támadhatott. A magyar válogatott hét a hat ellen próbált betalálni, s bár Kovács Anna lövése nem talált kaput, az oroszok időntúli szabaddobásából sem lett gól. Így akárcsak két éve Győrben, ezúttal is döntetlen született a két csapat találkozóján.

Rasmussen: A lányok mindent beleadtak

 "Nagyon fáradtak a lányok, járni sem tudtak szinte, de büszke vagyok rájuk, mert mindent beleadtak" - értékelt Kim Rasmussen az M4 Sportnak. Hozzátette, látta a hibákat és a lehetőségeket a fejlődésre, de később fogja értékelni mindazt, ami történt.

A másik középdöntős csoport délutáni mérkőzésén a világbajnoki ezüstérmes hollandok legyőzték a legutóbbi kontinenstornán döntős spanyolokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.