Kassai vs. Fradi

Az MLSZ szerint a bírók kiválasztása nem kívánságműsor

A szövetség sportszerűtlennek tartaná, ha a klubok beleszólhatnának abba, ki vezesse a meccseiket.

2016.11.21 14:30MTI
MTI

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szerint a nemzetközi előírásoknak megfelelően a kluboknak, illetve a válogatottaknak semmilyen szerepük nem lehet a játékvezetők kiválasztásában - írja az MTI. A szövetség sportszerűtlennek tartja, ha egy egyesület vezetői megpróbálnak nyomást gyakorolni rájuk azzal kapcsolatban, hogy ki vezesse a mérkőzéseiket. "Az egyenlő versenyfeltételek biztosításának egyik fontos garanciája éppen az, hogy a játékvezetők küldéséről nem az érintett csapatok döntenek" - írják a honlapjukon megjelent közleményben.

Ahogy arról a Ma.hu is beszámolt, Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója vasárnap este az M4 Sport Góóól című műsorában "elfogadhatatlannak" minősítette Kassai Viktor játékvezetését a szombati Vasas-Ferencváros (2-2) mérkőzésen, és közölte, írásban jelzik az MLSZ-nek, hogy szeretnének "leiratkozni" a bíróról. Kassai a listavezető angyalföldiek javára három, a Ferencvárosnak pedig egy tizenegyest ítélt, ebből mindkét együttes egyet értékesített.

Orosz Pál a bíró stílusával, arroganciájával indokolta a döntésüket, és emlékeztetett, hogy Kassai a mostani szezonban eddig három bajnoki meccset vezetett az FTC-nek - a Budapest Honvéd, az Újpest és a Vasas ellenit -, amelyeken összesen 14 sárga és két piros lapot adott a zöld-fehérek játékosainak, és négy büntetőt ítélt a csapat ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.