MÚSZ

Gyurta után Kapás Boglárka és Bernek Péter menedzsmentje is problémákról beszél

"Sajnálatos módon valóban nincs rend a magyar úszósportban, és erről ideje nyíltan beszélnünk."

2016.11.17 08:51ma.hu

Hosszú Katinka lemondásra szólította fel Gyárfás Tamást, aki viszont kijelentette, nem mond le. A medencén túli adogatásba óvatosan, de beszállnak más klasszisaink is.

"Sohasem voltam rászorulva, hogy a szavakat egy harmadik fél adja a számba, ezért a félreértések elkerülése érdekében változatlan formában itt is közlöm délutáni nyilatkozatomat - írta Gyurta Dániel Facebook-oldalán. Ebben álláspotom egyértelmű, az további magyarázatra nem szorul:

Sajnálatosnak tartom, hogy szeretett sportágam a botrányok miatt rendszeresen címlapon van az utóbbi időben. Hosszú Katinka tegnapi nyilatkozatában sajnos sok olyan meglátás van. ami minden úszó számára ismerős, még ha ezekről nyíltan nem is tudnak beszélni. Az látszik, hogy nincs rend a magyar úszás körül, és a legszomorúbb, hogy az úszók – akikről az egésznek szólnia kellene – látják ennek kárát. A 2017-es vb-re készülve ez különösen ártalmas, hiszen ez a hazai világverseny lehetne nekem és sok sportolótársamnak is karrierünk csúcspontja. Abban tudok bízni, hogy rövid időn belül olyan döntések születnek a sportvezetésben, amelyek ezen a téren változást hoznak, és amelyek a személyes érdekekkel szemben a medencébe csobbanók érdekeit veszik majd figyelembe."

Kapás Boglárka nyilatkozata:

"Sajnálatos módon valóban nincs rend a magyar úszósportban, és erről ideje nyíltan beszélnünk. Miért is gondolom ezt? Optimális esetben nekünk, versenyzőknek arra kellene koncentrálnunk, hogy teljes erővel a világversenyekre készüljünk, és csúcsformában álljunk a rajtkőre. Az elmúlt közel egy évben azonban ezen a téren valóban nem volt könnyű dolgunk."


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.