A hálón túl

Női röplabda Eb-selejtező - Aranyszettben juthatnak tovább a magyarok

Nehéz, de nem lehetetlen helyzetből várja a románok elleni Európa-bajnoki pótselejtező vasárnapi, érdi visszavágóját a magyar női röplabda-válogatott.

2016.10.05 23:28MTI

Jan De Brandt együttese - amely a tavaly Belgiumban 28 év után szerepelt újra a kontinensviadalon - szombaton, a párharc első felvonásán Karácsonkő városában 3-0-ra kikapott. A szabályok értelmében a 3-0-ás és a 3-1-es győzelem is azonos értékű, így a magyaroknak az Érd Arénában 4-0-ra vagy 4-1-re - azaz mindenképpen aranyszettben - kell nyerniük a továbbjutáshoz.

A válogatott szerdai sajtótájékoztatóján Liliom Rita csapatkapitány hangsúlyozta, nagy előny, hogy a visszavágót rendezik hazai pályán, hiszen az elmúlt három évben az Érd Arénában készülnek és játszanak. Ismerik és szeretik a csarnokot, a magyar szurkolók pedig rendre remek hangulatot teremtenek. A 84-szeres válogatott ütőjátékos elmondta, szeretnék megismételni a bravúrt, és újra Eb-résztvevők akarnak lenni.

Kötél Zsanett kiemelte, két nap pihenőt kaptak a szakmai stábtól, most szerdán indul újra a munka, előbb erőnléti edzések következnek, utána pedig már a taktikán lesz a hangsúly. A feladó játékos - akinek francia klubja, az Amiens másfél hete csődöt jelentett, ezért jelenleg nincs csapata - hozzátette, tisztában vannak a rivális erősségeivel és gyenge pontjaival, s megpróbálják kijavítani az első mérkőzésen elkövetett hibákat.

Nagy Eszter szerint a háromjátszmás idegenbeli vereség után is van esélye az együttesnek, hiszen a románok hazai közönség előtt gyakorlatilag hiba nélkül játszottak, míg a magyar válogatott többször is pontot ajándékozott az ellenfélnek.

A 18 órakor kezdődő összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.