Kajak-kenu

Dudás Miklós 34 hónapos doppingeltiltást kapott

Dudás eltiltása a tavaly júniusi mintavételtől van érvényben, így a kajakos legközelebb a 2018-as szezonban versenyezhet.

2016.09.14 18:31MTI

A kajakos Dudás Miklós 34 hónapos eltiltást kapott a Nemzeti Doppingellenes Szervezet doppingbizottságától.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) honlapjának szerdai beszámolója szerint a döntés értelmében Dudás eltiltása a tavaly júniusi mintavételtől van érvényben, így a kajakos legközelebb a 2018-as szezonban versenyezhet.

A 25 éves Dudás szervezetében a tavalyi Európa Játékokon leadott mintája alapján bukkantak tiltott hormonkészítmény - szintetikus tesztoszteron - nyomaira. A sportoló a doppingvétség tényét nem, a szándékosságot viszont tagadta. A Bakuban megszerzett aranyérme sorsáról az Európai Olimpiai Bizottság dönt majd.

Dudás az első fokú ítélet ellen a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) fellebbezhet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.