Élvonalban

Férfi kézilabda NB I - A bennmaradás a cél Budakalászon

A bennmaradás a célja a CYEB Budakalász férfi kézilabdacsapatának, amely szerdán a címvédő Veszprém otthonában játssza fennállása első élvonalbeli mérkőzését.

2016.09.07 03:30MTI

Rogán László polgármester a debütálást felvezető keddi sajtótájékoztatón elmondta: nagy dolog a település életében, hogy az NB I-ben szerepelhet a csapata, s a város az erejéhez mérten mindent megtesz a siker érdekében.

Hajdu Gábor elnök hangsúlyozta, a mostani vezetés öt-hat éve határozta el, hogy a térségben szeretne komoly kézilabdás életet kialakítani, és két éve próbálnak feljutni az NB I-be. Ez tavaly még nem sikerült, de most tavasszal igen. A szakosztálynak három komoly szponzora van, az önkormányzat, a CYEB és a Swietelsky. Budakalászon nyolc csapatban közel 150-en kézilabdáznak.

Horváth Attila vezetőedző jelezte: a felnőtt keretben sok a fiatal játékos, de vannak páran, akik már játszottak az NB I-ben.

"Akkor lehetünk sikeresek, ha mindenki egy irányba húz. Csapategységgel és fegyelmezett játékkal érhetünk célba, és maradhatunk benn az NB I-ben" - tette hozzá.

A Szegedről érkezett világbajnoki bronzérmes spanyol Roberto Parrondo szerint nem baj, hogy a Veszprémmel és a Szegeddel vívják az első két bajnoki találkozójukat, mert így van még idő gyakorolni a számukra fontosabb mérkőzésekig.

"Sok és nehéz munkát végeztünk, és úgy látom, hogy napról napra jobbak leszünk" - mondta.

A csapat az Omszk Parkban lévő Kalászi Sportcsarnokban játssza hazai mérkőzéseit, ahol közel 300 néző foglalhat helyet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.