Labdarúgás

Az MLSZ pályázik a 2019-es U21-es Európa-bajnokság megrendezésére

Ha Magyarország rendezheti az eseményt, akkor nyugaton, a középső régióban és keleten is lesznek mérkőzések.

2016.08.10 22:00MTI

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) pályázik a 2019-es U21-es Európa-bajnokság megrendezésére.

Az MLSZ honlapjának szerdai beszámolója szerint ha Magyarország rendezheti az eseményt, akkor nyugaton, a középső régióban és keleten is lesznek mérkőzések. A torna pontos időpontja még nem ismert, de a tervek szerint június második felében kerülhet rá sor.

A korosztályos kontinenstornán 12 csapat vehet részt, a rendezési jogért Ausztria, Hollandia, Írország, Olaszország, Portugália, Skócia és Szlovákia is jelentkezik. A tagszövetségek szeptember végéig adhatják be pályázatukat az európai szövetséghez (UEFA).

Az MLSZ szerint előny és hátrány is lehet a döntés során, hogy Magyarország tavalyelőtt sikeres U19-es Európa-bajnokságot rendezett. A beszámoló emlékeztet rá, hogy Budapest az elmúlt években a nemzetközi és az európai szövetség kongresszusának is otthont adott, illetve a 2020-as felnőtt kontinenstorának is az egyik helyszíne lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.