Olimpia-Rio2016

Meg ne fulladjanak: a parti őrség életmentői vigyáznak a medencéknél a világ lejobb úszóira

Igen, mert kötelező.

2016.08.06 15:34ma.hu
New York Times

A világ legjobb úszói mérkőznek meg egymással az olimpiai medencékben, miközben folyamatosan figyelik őket az edzők, asszisztensek és bírák. És még kik? Nagyjából 75 vízimentő álldogál a riói medencék szélén, hátha valakinek baja esik a vízben. "Ez a legviccesebb dolog, amit valaha olimpián láttam" - nyilatkozta Matthew Stanley új-zélandi úszó. Bár valóban nagyon röhejes látvány, kár, hogy a közbiztonságra, illetve a nyílt vizek minőségére ennyire azért nem figyeltek oda.

Az egyik ilyen, piros és sárga egyenruhás, síppal és mentőövvel felszerelt Anderson Fertes szerint, bár kicsi az esélye, hogy bármi ilyen történik, de ők felkészültek.

"Brazíliában ha egy meghatározott vízfelületűnél nagyobb a medence, akkor az előírások szerint minden esetben kötelező vízi életmentőket alkalmazni" - mondta az úszóversenyek létesítményeiért felelős menedzser, Ricardo Prado.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.