Hajrá Magyarország!

Labdarúgó NB I - Drukkol a magyaroknak a Videoton norvég edzője

Norvégiában nagyon csalódottak voltak, amikor a magyarokkal szemben alulmaradtak az Eb pótselejtezőjében.

2016.06.25 07:57MTI
Wikipedia

Henning Berg, a Videoton május elején kinevezett norvég edzője örül annak, hogy több játékosa a franciaországi Európa-bajnokságon szerepel a magyar válogatottban, és reméli, hogy teljesítményükkel inspirálni fogják a többieket.

"Nagyon élvezik, hogy játszhatnak az Európa-bajnokságon, tudom, alig várták már, hogy ott lehessenek" - mondta az M1 aktuális csatornán péntek este Lang Ádámra és Juhász Rolandra utalva.

A játékosként 100-szoros norvég válogatott Berg kérdésre válaszolva elmondta, hogy Norvégiában nagyon csalódottak voltak, amikor a magyarokkal szemben alulmaradtak az Eb pótselejtezőjében, de most már bízik benne, hogy a magyar csapat folytatja menetelését és túljut a belgákon a nyolcaddöntőben.

Saját csapatáról, az Európa Liga-selejtező előtt álló Videotonról azt mondta, a moldovai FC Zaria Balti ellen esélyesként kezdi a párharcot, és egyelőre az a legfontosabb, hogy továbbjusson.

"Ahhoz, hogy majd gólokat lőjünk, jó csatárok kellenek, de én a csapatjátékot helyezem előtérbe. Ha támadunk mindenki támad, ha védekezünk, mindenki védekezik. Persze ha lesz lehetőségünk javítani a keretet, azt megtesszük, de a rendelkezésre álló játékosokkal is elégedett vagyok" - reagált arra a felvetésre, hogy a felkészülési mérkőzéseken kevés gólt szerzett a Videoton.

A 46 éves Berg a játékos-pályafutása jelentős részét a Premier League-ben töltötte. A Blackburn Roversszel és a Manchester Uniteddel angol bajnok is volt, utóbbival pedig a Bajnokok Ligáját is elhódította. Edzőként legutóbb 2013 és 2015 között a varsói Legiánál dolgozott, amellyel 2014-ben bajnoki címet szerzett, tavaly pedig Lengyel Kupát nyert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.