Dopping

Négy olimpiai bajnok kazah súlyemelő a lebukottak listáján

Tíz súlyemelő veszített rajta a 2012-es londoni olimpia doppingmintáinak újratesztelésén, köztük van mind a négy kazah aranyérmes.

2016.06.16 16:10MTI

Tíz súlyemelő veszített rajta a 2012-es londoni olimpia doppingmintáinak újratesztelésén, köztük van mind a négy kazah aranyérmes - Ez derül ki abból a listából, amelyet a budapesti székhelyű Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) tett közzé honlapján csütörtökön.

Valamennyien volt szovjet tagállamok versenyzői, a legnagyobb név köztük az az Ilja Iljin, aki már a 2008-as pekingi ötkarikás játékokon is olimpiai bajnoki címet szerzett Kazahsztán színeiben 94 kilogrammban.

Az anabolikus szteroiddal az újraelemzés eredményeként megbukottak lajstroma: Apti Auhadov (orosz), Bojanka Kosztova (azeri), Szvetlana Podobjedova (kazah), Dzina Szazanavec (fehérorosz), Marina Skermankova (fehérorosz), Julija Kalina (ukrán), Jauheni Zarnasek (fehérorosz), Maija Maneza (kazah), Ilja Iljin (kazah) és Zulfija Csinsanlo (kazah).

Ügyük végleges lezárásáig valamennyiük versenyzési jogát ideiglenesen felfüggesztették.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.