EURO-2016

Érdemes figyelni az MLSZ Facebook- és Twitter-oldalát

A TEK-kel való együttműködés keretében ugyanis híreket és releváns információkat oszt majd meg az MLSZ a közösségi média oldalain.

2016.06.10 12:18MTI

A Terrorelhárítási Központ (TEK) folyamatosan figyeli a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság (Eb) rendezéséért felelős hatóságok által a helyszínen tartózkodó szurkolók vagy a mérkőzések biztonságával kapcsolatosan közzétett híreket, és a releváns információkat a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos Facebook- és Twitter-oldalán osztja meg - közölte a két szervezet pénteken az MTI-vel.

Az együttműködés célja, hogy a helyben keletkező és nyilvános információk az Eb ideje alatt magyar nyelven is eljussanak a helyszínen szurkolókhoz.

Az Eiffel-torony előtt kialakított szurkolói zóna Párizsban, egy nappal az EB kezdete előtt (MTI/EPA/Jeremy Lempin)

A közleményben felhívták a figyelmet arra, az európai szolgálatok egybehangzó véleménye szerint a labdarúgó Európa-bajnokság terrorfenyegetettsége kiemelt biztonsági kockázatot jelent.

A TEK azt javasolja, hogy a kiutazók mindig tartsák be a helyi rendvédelmi szervek által bevezetett intézkedéseket és az egyes helyszíneken érvényes biztonsági előírásokat.

A mérkőzéseket a helyszínen figyelemmel kísérő magyar állampolgárok biztonsága érdekében a TEK egy ajánlást is megfogalmazott, amely elérhető a TEK honlapján. Az ajánlások betartásával a szurkolók nagyban segíthetik a helyi hatóságok munkáját és növelhetik saját biztonságukat – írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.