EURO-2016 -

TEK: kiemelt biztonsági kockázatú esemény a labdarúgó Eb

Az európai szolgálatok egybehangzó véleménye szerint a pénteken kezdődő franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság terrorfenyegetettsége kiemelt biztonsági kockázatot jelent.

2016.06.08 12:34MTI

A mérkőzéseket a helyszínen figyelemmel kísérő magyar szurkolók biztonsága érdekében a központ ajánlást fogalmazott meg egy esetleges terrortámadás esetére - közölte szerdán a TEK az MTI-vel.

A dokumentum többek között kiemeli, hogy a helyszínen tartózkodók mindenben működjenek együtt a biztonságért felelős hatóságokkal, és mindig tartsák be az egyes mérkőzések helyszínein, illetve a szurkolói zónákban érvényes rendszabályokat.

Az ajánlás olyan nemzetközi sztenderdként elfogadott viselkedési szabályokra is kitér, amelyek egy esetleges fegyveres támadás vagy terrortámadás esetén alkalmazhatók; az ajánlás letölthető a TEK  honlapjáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.