Motorosok bukásába keveredett

Koponyaműtéteken esett át az elgázolt belga kerékpáros

Két koponyaműtéten esett át Stig Broeckx belga kerékpáros, aki múlt héten hazája körversenyén belekeveredett egy bukásba, melyet kísérő motorosok idéztek elő.

2016.06.01 11:43MTI

A Lotto Soudal klub honlapján jelezte, hogy azért volt szükség az operációkra, hogy visszaállítsák a megfelelő nyomást a mesterségesen kómában tartott bringás koponyájában.

A 26 éves Broeckx állapotáról akkor adnak újabb felvilágosítást, ha változás következik be.

A belga körverseny harmadik szakaszát, múlt szombaton törölték, mert két kísérő motoros miatt 19 kerekes bukott, közülük Broeckx járt a legrosszabbul.

A másnapi etap elején a versenyzők tiltakoztak a viadal körülményei miatt, és nagyobb biztonságot követeltek. Márciusban egy másik belga bringás, Antoine Demoitié kórházba szállítás után meghalt, miután a Gent-Wevelgem viadalon bukott, és áthajtott rajta egy kísérő motoros.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.