Megvan az első vb-cím!

Aranyérmes lett a magyar versenytánc páros Litvániában

Aranyérmet nyert a Maurizio Vescovo, Törökgyörgy Melinda páros a litvániai Vilniusban rendezett latintáncok világbajnokságán.

2007.12.09 10:10Magyar Táncsport Szakszövetség

Aranyérmet nyert a Maurizio Vescovo, Törökgyörgy Melinda páros a litvániai Vilniusban rendezett latintáncok világbajnokságán. A magyar színekben versenyző kettős magabiztosan utasította maga mögé legfőbb riválisait, az olasz és a szlovén duót, és hazánk első vb-címét szerezte ebben a sportágban.

A délelőtti selejtezők során is az esélyesként emlegetett magyar páros nyújtotta a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt, így számukra nem okozott gondot a továbbjutás. Szépen táncolt az Andrea Silvestri, Váradi Martina kettős is, mely szintén országunkat képviselte, első világbajnokságukon a 49.- 52. helyet szerezték meg a 83 kettőst felvonultató, nagyon kemény mezőnyben. A spanyol színekben versenyző Tóth Orsolya és párja, Edgar Marcos a 28.- 29. helyen végeztek.

Az esti döntőre zsúfolásig megtelt a debreceni Főnix-csarnokra hasonlító Siemens Arena, és a hazai drukkerek mellett a mintegy százfős magyar tábor volt a leglelkesebb. A drukkerek 35 órát utaztak azért busszal, hogy tanúi legyenek Magyarország első vb-aranyának.

A hatos döntőben keményen meg kellett küzdenie a győzelemért a Vescovo-Törökgyörgy párosnak. A dinamikus szamba, a pattogós cha-cha-cha, a szívszorító rumba, a kőkemény paso doble és a magával ragadó jive is remekül sikerült a mieinknek, így a magyar drukkereknek már csak azon kellett izgulniuk, hogy a versenybírák is hasonlóképpen látták-e az erőviszonyokat.

Szerencsére igen, így a 2007-es litvániai világbajnokság győztese a Maurizio Vescovo, Törökgyörgy Melinda kettős lett közel tízéves közös munka gyümölcseként. A második helyen a szintén remekül teljesítő olasz Stefano Di Filippo, Anna Melnikova duó zárt, a bronzérmet a szlovén Matej Krajcer, Iwona Gloczak páros szerezte meg.

Nyilatkozatok a világbajnokságról:

Törökgyörgy Melinda: Mindig arról álmodtam, hogy ha egyszer vb-cím közelben fogok táncolni a világbajnokság döntőjében, azt nagyon fogom élvezni. Nos, az álmom nem valósult meg, hiszen nagy volt rajtunk a nyomás. Még fel sem fogtuk, hogy mit értünk el, először is szeretnénk kipihenni magunkat. Nagyon szépen köszönjük a sok bíztatást!

Maurizio Vescovo: Életem legnehezebb versenye volt. Nagyon idegesen kezdtünk, és mindezt nem volt szabad kimutatnunk. Sikerült körről-körre javulnunk. Csodálatos érzés volt a tomboló magyar szurkolótábornak táncolni.

A világbajnokságot a helyszínen szurkolta végig Elbert Gábor sport-szakállamtitkár is, aki a döntő után elismerően nyilatkozott a magyar sikerről: "Nagyszerű világversenynek lehettem nézőként szemtanúja. Melindáék évek óta a magyar táncsport utazó nagykövetei, régóta várnak erre a sikerre, és sokat tettek ezért a győzelemért..."

Futó Károly, a Magyar TáncSport Szövetség (MTASZ) szakági elnöke azt nyilatkozta: "A világ versenytáncos társadalma most ránk figyel. Ezt Melindáéknak köszönhetjük. Örülök, hogy itt lehettem Vilniusban." (sportolonemzet.hu-Mobilpress).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.