Superbike

Sebestyén Péter átment motorral a földön csúszó pilótán

A számos technikai problémát felvonultató asseni futam után a Team Tóth megújult erővel és lelkesedéssel érkezett meg Imolába. De amennyire jól indult, annyira szerencsétlenül ért véget...

2016.05.01 14:22ma.hu
Team Toth FB-oldal

A számos technikai problémát felvonultató asseni futam után a Team Tóth megújult erővel és lelkesedéssel érkezett meg Imolába. Peti csütörtökön részt vett a Dorna szervezésében megrendezett médiaeseményen, majd szerelőivel sort kerítettek a szokásos pályabejárásra. A pénteki kétszer 1 órás edzés nagyon eredményesen telt. Peti tudatosan építette fel a tréningeket és minden egyes apró beállításváltoztatás pozitív eredményt hozott. A szombat reggeli edzésen is folytatódott a lendület, sőt a superpole-on Petinek sikerült megfutni azt az időeredményt, amit korábban kitűzött magának. Minden előjel azt mutatta, hogy végre minden összeáll a futamra és végre fog tudni egy jót versenyezni és komoly csatákra is lesz esélye a teljesített köridők alapján. Erre azonban nem tudott sor kerülni, mert Schmitter a verseny előtti felvezető körben épp Peti előtt csúszott el, aki hiába próbálta, már nem tudta kikerülni a földön csúszó pilótát, és átment rajta, majd ő is hatalmasat bukott. A bukás miatt a verseny rajtját is elhalasztották, de akkor ez már nem is annyira érdekelte a Team Tóth egyik felét, hiszen mindenki Peti miatt aggódott. Bár a bukás borzalmas látványt mutatott, szerencsére a magyar versenyzőnek nem tört el egyetlen csontja sem, viszont bal lábfején egy csúnya sérülés keletkezett, amit össze kellett varrni, így számára ez a versenyhétvége befejeződött.

Team Toth FB-oldal

"Nagyon biztatóan alakultak az időeredmények, egyre közelebb tudtam kerülni a mezőnyhöz. Úgy éreztem, hogy lehetett volna még jobb tempót is menni, de nem sikerült kimotorozni a gumiból a maximumot. Nagyon vártam a futamot, mert éreztem, hogy most minden eddiginél jobban összeálltak a dolgok. Sajnálom, hogy így alakult, de örülök, hogy se Schmitternek, sem pedig nekem nem lett komolyabb bajunk. Nem tört el semmim, viszont a bal lábfejemet össze kellett varrni, mert valami átlyukasztotta a csizmámat esés közben, illetve még további vizsgálatokra van szükségem, hogy kiderítsék mennyire sérültek a lábamban a szalagok. Ez a versenyhétvége ezzel véget ért számomra" - nyilatkozta Sebestyén Péter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.