Elég ízléstelen húzás

Kiábrándító felvétel: fosztogatás a londoni maratonon

Bizarr felvétel készült a vasárnapi London Maraton útvonalán: a helyiek sietve kapkodják el a futók számára előkészített vizes palackokat.

2016.04.25 15:16ma.hu

A célba ért versenyzők megdöbbenve nézik végig az akciót, amellyel ugyan törvényt nem sértettek a "pakolók", de kétségtelenül ízléstelen húzásnak számít - írja a Hirado.hu.

Óriási káosz alakult ki a London Maraton utolsó pillanataiban: a helyiek szépen kivárták, amíg a legtöbb futó célba érkezik, majd gyorsan rávetették magukat a parlagon hagyott maradékra - írja a Russia Today.

Van aki két rekesz vízzel távozik sietve, viszont többen már előre készültek arra, hogy a szervezők felügyelet nélkül hagyják a rengeteg innivalót, így gurulós bevásárlókocsival érkeztek a verseny útvonalához, és mielőtt a szervezők felocsúdhattak volna, elindult az őrült hajsza az üvegek megszerzéséért.

Miután a könnyen szállítható rekeszeknek gyorsan lába kelt, az emberek darabjával pakolják el zacskókba a 2,5 decis kis palackokat.

A felvételt egy futó készítette, a háttérben szaladó emberek az utolsónak beérkező versenyzők.

A több rekesz vizet a 42 kilométeres táv ötödik és negyvenedik kilométere között helyezték el több ponton a maraton szervezői, eredetileg a futók számára.

Hugh Brasher, az esemény főszervezője kiábrándítónak nevezte, hogy ilyen módon lopják meg a hivatalos vízosztó állomásokat. Elmondása szerint a palackok kihelyezését több önkéntes ingyen vállalta magára, de a lelkükre kötötték, hogy ha bármilyen probléma adódna, ne tegyenek semmit, próbálják meg elkerülni a veszekedéseket.

Egy ponton támadható a szervezők felháborodottsága: azt már előre bejelentették, hogy a palackok újrahasznosíthatók, de a megmaradt vizek sorsáról hivatalosan nem adtak ki közleményt.

A vízszerző akció mindenesetre óriási felháborodást keltett a futók, a szemlélődők és a közösségi média számos felhasználója körében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.