Ökölvívás

Magyar Ring profi gála - Teltház várható a Millenárison

Kiemelkedő színvonalú mérkőzések várhatóak szombaton a Magyar Ring profi ökölvívógálán, melyen már szinte biztos, hogy telt ház fogadja a bokszolókat a Millenáris Teátrumban.

2016.04.15 03:30MTI

Rácz Félix, a szervező Felix Promotion vezetője az MTI-nek csütörtökön elmondta, hogy a VIP-jegyek már mind elkeltek, s ugyan az összes jegyértékesítőtől még nincsenek friss adatai, ám 98 százalékig biztos abban, hogy valamennyi belépő elkel.

"Fél éve rendeztünk már a Millenárison egy remek gálát, s most is hasonlóan sikeres rendezvényre számítok" - mondta a menedzser, hozzátéve, hogy a mostani kiemelt helyszínnek számít, ahova a legjobb meccseket viszik el. "A szervezés szempontjából Budapesten mindig nehezebb dolgunk van, hiszen a fővárosban sokkal nagyobb konkurenciával kell megküzdeni, mint vidéken, ahol a helyiek hetekig, hónapokig készülnek arra, hogy ott lehessenek egy ilyen gálán" - mondta.

A promóter kiemelte, hogy az M4 Sport közvetíti az eseményt, melynek négy mérkőzését élőben láthatják majd a televíziónézők. Ezek között lesz a hibátlan mérleggel rendelkező Szellő Imre 12. profi meccse a brazil ranglistán második Carlos Ailton Nascimento ellen.

"Imre ellenfele 14 meccséből 12-t nyert eddig, 11-et kiütéssel, azaz látványos csata várható közöttük" - mondta Szellő meccséről Rácz Félix, megemlítve azt is, hogy a független ranglistán 4., ezzel a legjobb magyarnak számító cirkálósúlyú bokszoló számára azért is fontos ez a mérkőzés, mert a nagy világszervezetek rangsoraiba 12 meccsel lehet felkerülni. "Amennyiben nyerni tud, Szellő komoly lépést tesz egy nemzetközi címmeccs felé valamelyik nagy szervezetnél, s akár már a következő, ceglédi, vagy az azt követő gálánkon rangos övért szállhat majd harcba" - hangsúlyozta.

A gála fő mérkőzése éppen a Szellő Imre által eddig birtokolt cirkálósúlyú magyar bajnoki címért folyik majd Bozai Gyula és Tóth Tamás között. A két bokszoló tavaly az év mérkőzését vívta egymással, így az októberben döntetlennel zárult küzdelem szombati, 10 menetes visszavágója most is remek összecsapást ígér.

Élőben kerül képernyőre a középsúlyú Harcsa Norbert negyedik profi mérkőzése is, melynek pikantériáját az adja, hogy riválisa, az örmény származású, cseh Anatoli Hunanyan szintén százszázalékos (7 mérkőzés, 7 győzelem) eddig a profik között, azaz egyikük sikersorozata biztosan megszakad.

A Felix Promotion számára a jövő hét is fontos állomás, hiszen Bedák Zsolt a Fülöp-szigeteken mérkőzik majd meg a Boksz Világszervezet (WBO) kispehelysúlyú világbajnoki címéért, a bajnok Nonito Donaire-vel.

"Zsolt egy nagyon kemény felkészülés végén jár, s úgy gondolom, jó állapotban indul útnak pénteken" - mondta Rácz Félix. "Ez a meccs számomra is egy mérföldkő, mert óriási dolog egy versenyzőt eljuttatni a vb-címig, de azért a visszavonulásomkor szeretném majd azt elmondani, hogy világbajnok bokszolóm is volt karrierem során" - jelentette ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.