Rács mögé kerülhet az olimpiai bajnok

Két év börtön doppingolásért

A görög ügyészség doppingolással kapcsolatos bűncselekménnyel vádolja Fani Halkia olimpiai bajnok atlétát. Büntetése akár két év börtön is lehet.

2008.10.31 18:05MTI

A 2004-es athéni játékokon 400 méter gáton meglepetésre aranyérmes Halkia akár kétéves börtönbüntetést is kaphat, ha jogerősen elítéli a görög bíróság. A futónő a pekingi olimpia előtt akadt fenn az ellenőrzésen, szervezetében a szteroidok közé tartozó metiltrienolont találtak.

Halkia mellett másik két görög sprintert, Tasszosz Gusziszt és Dimitrisz Regaszt is doppingvétséggel vádolnak, akárcsak edzőjüket, George Panagiotopuloszt. A tréner maximálisan három év szabadságvesztést és 20 ezer eurós bírságot kaphat. Mind a három atléta tagadja, hogy tiltott teljesítményfokozókat használt, az edző pedig azt, hogy doppingszerekkel látta el tanítványait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.