Irány Rio!

Súlyemelő Eb - Tizenöt fős magyar csapat indul a riói kvótáért

Nyolcfős férfi- és héttagú női válogatottat jelölt a Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) az április eleji norvégiai Európa-bajnokságra, amely csapatszinten az utolsó kvótaszerzési lehetőséget kínálja a riói olimpiára.

2016.03.22 11:55MTI

Az MSSZ honlapján közzétett listán néhány tapasztalt versenyző mellett több utánpótláskorú emelő is szerepel.

A nőknél helyet kapott a gárdában az Eb-ezüstérmes, de sérülése miatt a nemzetközi küzdőtérről hosszú ideje hiányzó Nagy Nikoletta, míg a férfiegyüttest két tapasztalt versenyző, Gyurkovics Ferenc és a hétvégi, tatárföldi orosz Elnök Kupán ólomsúlyban második Nagy Péter erősíti.

A Forde városában április 8. és 16. között rendezendő kontinensviadalon - miután a csapatkvalifikációs világbajnokságokon a magyar válogatottaknak nem sikerült kvótát szerezniük - egy-egy riói indulási jog kiharcolására van már csak mód. Ehhez a férfiaknak a nemzetek közötti csapatversenyben a legjobb hét, a nőknek pedig a legjobb hat között kell végezniük.

Az Eb-n induló magyar csapatok összetétele:

nők: 53 kg: Valkó Eszter Zsuzsanna 63 kg: Nagy Nikoletta 69 kg: Jung Beáta 75 kg: Molnár Boglárka, Szuromi Tímea plusz 75 kg: Bazsó Bianka, Gyűrűs Barbara

férfiak: 56 kg: Kerekes Balázs 62 kg: Soóky Gergely 77 kg: Nagy Noel 85 kg: Kmegy Máté 94 kg: Vaspöri Gábor 105 kg: Gyurkovics Ferenc, Csató István plusz 105 kg: Nagy Péter

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.