Motorsport

Csapatváltás után a vb-n is újra indulna a motoros Gyutai Adrián

Elhagyta korábbi csapatát, s idén a Korda Racing színeiben indul a gyorsaságimotoros olasz bajnokság Supersport 600-as kategóriájában Gyutai Adrián, aki szabadkártyával a világbajnokság, vagy a Supersport-vb valamelyik olaszországi futamán is rajthoz állna.

2016.03.17 13:25MTI

A 25 éves motorversenyző menedzsmentjének csütörtöki közleménye szerint a pilóta a hétvégén Misanóban teszteli az idei versenygépét, egy Honda CBR 600-at, s ebben a szezonban is a Dunlop gumigyártó cég egyik élversenyzőjeként vesz részt az olasz bajnoki futamokon.

Gyutai tavaly szeptemberben bemutatkozott a világbajnokság Moto3-as kategóriájában Misanóban, a San Marinó-i Nagydíjon, s 13. lett a 40 fős olasz bajnoki mezőnyben, idén pedig szeretné megnyerni utóbbi sorozatot.

"Boldog vagyok, hogy a Dunlop méltónak talál a további együttműködésre, mivel tavaly is sok segítséget kaptam tőlük, elég, ha csak a Moto3-as vb-futamra gondolok" - idézte a közlemény a paksi motorost. "Ha minden jól alakul, akkor idén nagyon jó eredményeket érhetünk el, közös cél, hogy bajnok legyek Olaszországban."

FB official

A Korda Racing tulajdonosa, Korda Erik azt mondta, nincs eredménybeli elvárásuk Gyutaival szemben, csak abban akarnak segíteni, hogy a versenyző elérje kitűzött céljait.

"Bízunk benne, mert tudjuk, hogy nagyon gyors pilóta, hiszen az év legeredményesebb magyar motorosa címet, vagy épp a világbajnoki rajthoz állást nem adják ingyen" - mondta Korda Erik.

Az olasz bajnokság május közepén kezdődik Vallelungában, majd Mugello, Misano, Imola és újra Mugello következik. Minden hétvégén két futamot rendeznek, így a végső sorrend tíz verseny alapján alakul ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.