Kontinensviadal

Birkózó Eb - U23-as Eb-t rendez jövőre Magyarország

Szombathelyen rendezik meg jövőre az U23-as birkózó Európa-bajnokságot, amely közvetlenül a 2017-es kötöttfogású Magyar Nagydíjat követi majd, így az Arena Savaria tíznapos birkózóünnep helyszíne lesz.

2016.03.08 15:56MTI

"Nagyon örülünk annak, hogy megkaptuk a rendezést, s nem titok, hogy abban bízunk, a sikeres korosztályos kontinensviadal segítheti majd egy későbbi vb-pályázat sikerét" - mondta Bacsa Péter, a Magyar Birkózó Szövetség ügyvezető alelnöke az MTI-nek Rigában, a kedden kezdődött felnőtt Eb helyszínén, ahol hétfőn döntöttek az U23-as kontinensviadal helyszínéről.

A sportvezető elárulta, hogy a 2018-as vagy 2019-es világbajnokság rendezésének elnyeréséért pályázna a magyar szövetség. Információi szerint előbbinek Katar, utóbbinak pedig Svédország is szeretne a házigazdája lenni.

A korosztályos viadalra 2017. március 28. és április 2. között kerül sor, míg a Magyar Nagydíjat március 25-én és 26-án rendezik.

Bacsa Péter hangsúlyozta, a magyar kormány szándékaival egyezően a szövetség egyik célja, hogy minél több rangos világversenyt hozzon Magyarországra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.