Rövidpályás gyorskorcsolya Eb

Liu Shaolin Sándor ezüstérmes 1500 méteren

Liu Shaolin Sándor ezüstérmet nyert 1500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók Szocsiban zajló Európa-bajnokságán szombaton.

2016.01.23 13:50MTI

A magyar versenyző nagy csatában szerzett érmet a hazai közönség előtt győztes Szemjon Jelisztratov mögött, és a holland Freek van der Wart előtt.

A táv fináléjában Knoch Viktor és Liu Shaoang is rajthoz állt magyar részről, Eb-n korábban még soha nem volt döntős egyszerre három magyar férfi korcsolyázó. Liu Shaoang az ötödik, Knoch a hetedik helyen zárt. Mindketten végig az élmezőny közvetlen közelében haladtak, ám a hajrában a brit Jack Whelbourne elcsúszott, és magával sodorta a két magyart.

Liu Shaolin Sándor pályafutása első egyéni Eb-érmét nyerte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.