EURO-2016

Esélyek, latolgatások - mit mond az izlandiak svéd kapitánya?

Lagerbäck szerint kiegyensúlyozott az F csoport.

2015.12.13 08:43MTI

Kiegyensúlyozottnak értékelte a magyar érdekeltségű Európa-bajnoki csoportot Lars Lagerbäck, az izlandi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Az M4 Sportnak a szombati, párizsi sorsolást követően a magyar válogatottról azt mondta, hogy bár nem látta a mostani selejtezősorozatban, de azt tudja, jó fizikumú játékosok alkotják.

"Kiegyensúlyozott a csoport, az osztrákok és a magyarok is szervezett futballt játszanak" - mondta a svéd szakember, hozzátéve, jót tesz a labdarúgásnak, ha olyan komoly tradícióval rendelkező ország, mint Magyarország visszatér a nemzetközi porondra.

Fernando Santos, a portugál válogatott szakvezetője leszögezte, nem hisz abban, hogy lenne könnyű, vagy nehéz csoport.

"Amiben én hiszek, az a munka" - mondta.

Emlékeztetett arra, hogy az izlandiak abból a selejtezőcsoportból jutottak tovább, amelyből a hollandok nem, és az északi együttes nagyon sokat fejlődött az elmúlt néhány évben. Ugyancsak az előrelépést emelte ki az osztrákok esetében, megemlítve, hogy kiváló játékosok alkotják, és David Alabát, Christian Fuchsot, illetve Marko Arnautovicot említette név szerint.

"A magyar csapat talán az az ellenfél, amelyikről a legkevesebbet tudunk, mivel régóta nem találkoztunk vele" - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.