Úszás

Czene Attila: úszóink komolyan veszik a rövidpályás világversenyeket is

Az úszók komolyan veszik a rövidpályás világversenyeket is, bár másfajta felkészülést igényel, mint az olimpia.

2015.12.05 19:48MTI

Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) elnöke, olimpiai bajnok úszó az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában elmondta, hogy a rövidpályás Európa-bajnokság "csemege", idén az országos bajnokság csak pár héttel előzte meg a mostani megméretést. Emiatt rövid pihenési szakasz volt, viszont részben ennek is köszönhető, hogy egyes versenyszámokban az úszók jól teljesítenek.

A magyar csapat változatlanul vezet a nemzetek éremgyűjtő vetélkedésében, az utolsó versenynap előtt 10 arannyal és 2 ezüsttel áll a táblázat élén. A hatszoros győztes Hosszú Katinka mellett Cseh László két (100 méter pillangó, 200 méter vegyes), Bernek Péter (400 méter gyors) és Verrasztó Dávid (400 méter vegyes) pedig egy-egy alkalommal nyert Netanjában. A két második hely Kapás Boglárka (800 méter gyors) és Gyurta Dániel (200 méter mell) nevéhez fűződik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.