Rövidpályás úszó Eb

Világcsúccsal nyerte negyedik aranyát Hosszú Katinka

Címvédőként, a dohai világbajnokságon tavaly december 5-én elért 56.70 másodperces világcsúcsát három századdal megjavítva végzett magabiztosan az élen 100 méter vegyesen.

2015.12.04 18:05MTI
FB Official

Hosszú Katinka a negyedik aranyérmét szerezte pénteken késő délután a netánjai rövidpályás úszó Európa-bajnokságon.

Címvédőként, a dohai világbajnokságon tavaly december 5-én elért 56.70 másodperces világcsúcsát három századdal megjavítva végzett magabiztosan az élen 100 méter vegyesen.

A nap során korábban 200 méter háton, míg szerdán 400 vegyesen, csütörtökön pedig 100 háton lett első.

A magyar küldöttség az újabb győzelemmel már nyolc aranyéremnél tart, s emellett két ezüstöt szerzett.

"Világcsúcsot dönteni mindig nagyszerű érzés - most pedig különösen, mert a kétszáz hát után már tényleg az volt az érzésem, hogy a közönség még kicsit csalódott is, amiért ott nem sikerült. Szóval örülök, hogy most sikerült, megható volt látni, mennyire lelkesen tapsol mindenki. Ez a verseny most jól sikerült, jöttek a fordulók, ezek mindig kellenek, mert rövidpályán nagyon hamar el tud menni a sebesség egy rossz fordulóval, és újra felgyorsulni túl sok erőt emészt fel. Egyébként erre a döntőre kevésbé emlékszem, ami jól - azt szoktam mondani, ilyenkor bekerülök a zónába, ahol csak én vagyok és az úszás, senki és semmi nem zavar meg, ilyenkor lehet elérni az igazán nagy eredményeket." - nyilatkozta Katinka.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.